Сейшелите са държавата с най-голям процент запазена територия. Близо 60% от тези 115

...
Сейшелите са държавата с най-голям процент запазена територия. Близо 60% от тези 115
Коментари Харесай

Максим Бехар с книга за Сейшелската кухня

Сейшелите са страната с максимален % запазена територия. Близо 60% от тези 115 острова са непокътнати със закон, никой няма право и 1 гвоздей да забоде там. Има право единствено на 1 хотел на плаж. Всичко е в кралски жанр. Това е раят на земята.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria PR специалистът Максим Бехар, почетен общоприет консул на Сейшелите за България, който издаде и нова книга с предписания от креолската кухня.

Половин България върви в Гърция за това, природата, хората и храната. Всички споделят, нали знаеш там гръцката салата е вкусна, октоподите и така нататък Именно за това взех решение, че е добре да представя Сейшели с креолската кухня. Снимката на корицата е същинска фотография от остров Махе.

Групер е риба. Тя може да се купи тук. Всички риби в тези 25 предписания могат да се купят в България. Имам другар, който е в Русе, той внася риба оттова, която безусловно в четвъртък е уловена и в събота може да се купи в магазина.

Дори някои от тях могат да се заменят. Между другото крайолската кухня е много особена. Тя има индийски, китайски, африкански преобладаващи усети. Това е подбудено от историята им.

Те са почнали като безлюдни острови, после там са живели французи, след това индийци, непалци са живели там.

Започнах да имам отношения със Сейшелите с един e-mail. След него се озовах в един софийски хотел, срещнах се със сър Джеймс. Имаше огромна химия, и няколко седмици по-късно той ми се обади с предложение да бъда почетен консул на Сейшелите в България.

Сега са доста по-развита страна, само че тогава нямаше нищо, нямаше интернет. Тогава след 3-4 месеца българското държавно управление даде съгласие да съм почетен консул и по този начин се влюбих в Сейшелите.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР